Dit moet je weten over helikopter opnames laten maken

De afgelopen is het steeds normaler geworden om een festival, evenement of iets soortgelijks vast te leggen op camera. Er zijn daarvoor ook ontzettende veel mogelijkheden om een manier van opnemen te vinden die aansluit bij jouw wensen. Wil je helikopter opnames laten maken? Het is vanzelfsprekend heel goed mogelijk beelden vanuit een helikopter te laten maken. Dit zorgt voor prachtige beelden die een geweldig overzicht laten zien van wat er net gefilmd is. Anders dan bij een drone zijn helikopters een stuk langer inzetbaar waardoor je bij wat meer grootschalige projecten hier heel goed gebruik van kan maken. Ze hebben een ontzettend groot bereik en daarnaast kunnen ze ook enorme hoogtes bereiken waardoor je met een helikopter wat meer mogelijkheden hebt.

 

Voorwaarden voor het filmen vanuit een helikopter

Voor het maken van opnames vanuit een helikopter moet je natuurlijk professionele hulp inschakelen. Niet alleen omdat het anders gevaarlijk is maar ook om zo het door jou beoogde resultaat te krijgen. Het prettige aan een helikopter is dat ze een enorm bereik hebben waardoor je veel meer mogelijkheden hebt dan bijvoorbeeld met een drone. Ze kunnen langer in de lucht blijven en ook kunnen ze een grotere hoogte bereiken. Zo zijn ze niet alleen geschikt voor het vastleggen van een evenement maar ook voor het in kaart brengen van land, wegennet, maar ook metingen. Tevens kan je een helikopter inzetten als regisseur zijnde. Bijkomend voordeel aan een helikopter is dat hij op elke plek mag komen omdat het een bemand toestel is. Bij een drone zitten hier andere voorwaarden aan. Alleen in de buurt van een vliegveld is een helikopter  aan regels gebonden.

 

De kosten van een helikopter

Natuurlijk kost het huren van een helikopter en iemand die hem kan besturen geld. Deze kosten hangen af van wat jij wil. Je kan een zakelijke vlucht boeken, een priv√© vlucht boeken en nog meer. Ook wat betreft de opnames is de keuze erg divers en ook daar zijn verschillende prijzen aan gebonden. Een aantal foto’s vanuit de lucht zijn minder kostbaar dan een film natuurlijk. Wanneer je een aantal opnames hebt en die zet je zomaar achter elkaar krijg je waarschijnlijk niet het gewenste effect. Daarom wil je waarschijnlijk de video laten monteren zodat het idee wat je voor ogen had daar uitkomt.

 

Verschillen per helikopter

Daarnaast zijn er ook nog verschillen per toestel wat de keuze nog diverser maakt. De een kan meer afstand afleggen en de ander heeft wellicht weer meer plekken om mensen mee te nemen. Ook verschillende beschikbare camera’s natuurlijk. Neem eens contact op met een aanbieder en leg hem je idee voor. Hij kan je meer over de uitvoering en het overzicht van de kosten vertellen. Ook kan het geen kwaad contact op te nemen met verschillende partijen. Op die manier worden jouw wensen in ogenschouw genomen en wordt er gezocht naar de meest voordelige prijs.

 

Bron: https://www.videpro.nl/

Posted in Uncategorized.