Tweedehands software kopen

basic-software-windowsSofware licenties drukken bij veel bedrijven zwaar op de begroting. De licentieverstrekkers hebben uiteraard veel kosten bij de ontwikkeling van de software, maar desalniettemin maken ze vaak gebruik van de grote macht die ze hebben in de markt. Daarmee kunnen ze hoge prijzen vragen voor de software licenties. Dit zorgt er voor dat de kosten voor bedrijven hard op kan lopen. Daarom is het goed om ook verder te kijken naar mogelijkheden om goedkoop aan software licenties te komen.

Hegemonie verbroken

Sinds 2012 is het toegestaan dat bedrijven onderling van licenties ruilen. Bij dit ruilen kan uiteraard een geldbedrag komen kijken, maar de mogelijkheid om onderling te ruilen is een doorbraak in de software wereld. Nu mag er tenslotte legaal tweedehands software gekocht en verkocht worden! Hiermee is de hegemonie van software ontwikkelaars verbroken en biedt het de mogelijkheid voor software marktplaatsen om uit te groeien tot platform voor ondernemers en managers.

Vraag en aanbod

De marktplaatsen die op dit moment beschikbaar zijn brengen vraag en aanbod van software licentiehouders samen. Op die manier kan een bedrijf waarbij er een reorganisatie is geweest bijvoorbeeld de overgebleven licenties verkopen en zo budget vrijmaken voor andere activiteiten. De software licenties die beschikbaar zijn op dergelijke platformen lopen zeer uit een. Denk bijvoorbeeld aan licenties voor Word, Excel en powerpoint (Microsoft licenties), maar ook aan Oracle licenties en SAP of IBM licenties. Op die manier kunt u dus goedkoop aan veel verschillende soorten software komen via een dergelijke software marktplaats.

Posted in Computers and tagged , , .